dijous, 21 de novembre del 2013

FESTA DE REIS DE 2008 A LLORENS


El pare, com un nen més, amb una gran il.lusió també anava a esperar els Reis,  al meu poble era tradició que  els Reis Macs assitissin a Missa com tots els feligresos, cosa que no se si es dona en altres indrets. Sí, us he de dir que veure els Reis a dalt l'altar impressiona per tot el dia.

Sisquet Capdevila i Pons, l'imatge pot corresponmdre a un altre indret; però els poemes a les seves mans , es una acitud molt seva, tota la vida ha escrit, queden molts escrits seus.
Ell, després de les paraules del Sr. Alcalde, sempre feia la rebuda al local social a ses Majestats els Reis amb un escrit, donant-los la benvinguda i desitjant-los lo millor entre els nens i joves i  més grandets. Després, recordo que  els regalava una ampolla de cava i una capsa de galetes, gairebé sempre acompanyat d'una bossa d'ametlles garrapinyades fetes per la nostra mare Isabel Vila (a.c.s.),  perquè un cop finalitzada la feina d'entregar els regals als nens del poble ho puguessin cel.lebrar entre ells, ja que s'ho mereixien i perquè  havien fet un llarg viatge, l'orient es molt llunyà.


Tots varem ser infants per una matinada que no acavaba de fer-se mai de dia, jo els reis mai els vaig veure, sempre al sortir per la finestra, només veia la cua dels caballs i el so de les campanes dels collars dels caballs de ses  majestats que s'esmunyien pel cami costa amunt cami de l'era de cal Saltó i de cal Xepe. O sigui , que em vaig fer gran sense haver vist mai els reis d'orient. No se vostès??



La festa no podia ser més lluïda, tots infants i grans i forasters tots contents amb els seus regals. Aquest any encara no s'havia notat el crac del banc Lhehman Brothers en el 2007, es va veure seriosament afectat per la crisi financera provocada pels crèdits Subprime. Es començava a parlar de les agències de qualificació de riscos com : Standard & Poor´s, Moody´s,  Fich,  Dagdong Global  Credit Raminc, etc.... en fi un terratremol que no sabiam d'on venia.
Els Reis eren tendresa, il.lusió, desitg , esperança, inocència,  en mig d'una gran tribulació.
Disfrutin de l'escrit del pare de l'any 2008, per uns moments els tornarà a aflorit els records i tota la tendresa i la inocència de la infancia. Siguin feliços.
Bona nit. Santa Cecilia , molt freda o molt humida. Felicitats Cecilies !!!
Aquest correu ja estava preparat, però la mort del pare el 8 de gener de 2015, va quedat tot parat, en silenci, ja se que no es el temps, però abans de continuar en altres escrits vull publicar aquest bonic e inocent escrit del pare ,per nosaltres i per vostès.
Com us anyorem pares !!!
Pep.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada