divendres, 1 de gener del 2016

MEMORIA DE LA FESTA DELS REIS DE L'ANY 2007 I DEL 2008 A LLORENS DE ROCAFORT

Espero que tots plegats hagiu passat un molt bon Nadal i que l'any nou que acabem d'encetar sigui venturós i ple d'esperança en un món més humà. Felicitats a tots !!

Qui és aquest nen, que ja deu ésser tot un home ????
Tots els veïns de Llorenç recordem, que ses Magestats ens acompanyaven tota la missa , situats a dalt l'altar a la part esquerre, tradició que va durar anys. Donaven encara un to més festiu a la diada de Reis. Jo de petit mai havia vist els Reis, si sabia que existien, però quan els pares em treien a la finestra perquè els havien sentit passar, només s'escoltaven les campanetes que les seves cavalgadures portaven penjades al coll, amb molta sort podiam veure en la foscor la cua de l'animal de l' últim Rei, que pujava per la costa de l'era de cal  Saltó, camí de l'era de cal Xepe, per encarar-se cap al fondo que els portaria a Maldà.



El pare, un cop el Sr. Alcalde havia donat la seva benvinguda a ses magestats els Reis Magcs d' orient, llavors ell els llegia la seva benvinguda , que ara mateix podrem llegir la que va fer l'any 2007 i després la del  2008, l'any del crac econòmic de les hipoteques subprime o de les hipoteques basura, detectades ja l'estiu del 2006. 





Església parroquial de Sant Abdó i Senen de Llorens de Rocafort, en temps de la Baronia de Vallbona, totes les esglésies que pertanyien al Cister, tenien com a patrona a Sta. Maria, que avui dia 1 de gener celebrem la seva festa com a Mare de Déu. A la façana hi figura escrit Ave Maria gratia plena Dominus !!! i la primera clau de volta que es veu a dalt del cor, s´hi troba la Marededéu amb l'infant Jesus als braços amb la rosa de Jericó.


Foto del pare Sisquet Capdevila i Pons, després del parlament, i d'haver donant una càlida abraçada plena de carinyo a ses majestats.Són fotos d'arxiu, en cap cas són del propi any; repassar l'història sempre es bo.



Les Pintades, terme de la Quadra de Mas Déu del terme de Vallbona de les Monges










Després de la lectura el pare sempre els regalava , una ampolla de cava i un petit paquet de ametlles garrapinyades, que feia la mare Isabel , perquè al marxar si tenien un cuc a la panxa,  després de tantes hores de cabalgar i treballar , puguessin matar la gana.



Be, jo també mantinc els mateixos desitjos del meu pare (acs), ilusió, tendresa, admiració, esperança, alegria, i una molt bona acollida als Reis d'Orient, que cada any venen carregats de juguets pels nens i de bona voluntat pels no tant nens i grans.
Bon Any 2016 i molt bona festa dels Reis a Llorens i tot el món.

Pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada